Top

Drönarfoton och filmer

Ett bra sätt att få överblick över sina marker är att filma eller fota med drönare.

För att se platser med risk för näringsförluster är det speciellt bra att fota vid snösmältningen eftersom man då kan se var vatten blir stående och där det eventuellt rinner ut på fel sätt eller på fel plats.

Ålands Vatten har fotat 360 bilder över sjöarna, vilket har gett oss en bra överblick och fotona har varit mycket bra att använda i informationssyfte.

360 bilderna hittar du här.

För att underlätta under 2020 och 2021 när det var svårt att träffas på grund av coronarestriktioner har vi också fotat och filmat stora delar av tillrinningsområdet kring våra dricksvattentäkter. Ett exempel på hur det kan se ut ser du i filmen här till höger.

Drönarfilm från vattenskyddsområdet.

I webbinariet Digital vattenvandring med Line Strand tipsar Line, växtodlingsrådgivare vid Huhsållningssällskapet i Uppsala, om att en bra tid att inspektera sina marker är vid snösmältningen.

tre i en

Denna artikel är producerad som en del av Leaderprojektet ”Minskade näringsförluster från jordbruksmark”. Projektet drivs av Ålands Vatten och vattenskydd.ax under perioden 2019-2022.

Tillbaka till lantbruk och vattenskydd
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om lantbruk och vattenskydd

Ålands vatten Ab ansvarar för behandlingen personuppgifter som samlas in på företagets webbplatser och i samband med olika evenemang som företaget anordnar. Läs vår integritetspolicy här

Fler artiklar om lantbruk och vattenskydd