Top

Granlids våtmark fångar näring och ökar biologisk mångfald

Granlids på Vårdö är en av Ålands äldsta äppelodlingar med anor från 1943, då större delen av äppelträden i Finland frös och förstördes. Våren 2020 stod gårdens senaste projekt färdigt – en våtmark på en halv hektar där både kricka, skrake och gräsand redan har flyttat in.

Håller man på med jordbruk så är man nog oftast överlag intresserad av den biologiska processen - hur växter interagerar med miljön runt omkring. Då försöker man nog också alltid att agera så bra som möjligt.

I det här avsnittet av Vattenpodden hör du Maria Granlid och Kalle Koivisto berätta om hur de arbetar för att skydda vatten och miljö i sina odlingar.

tre i en

Denna artikel är producerad som en del av Leaderprojektet ”Minskade näringsförluster från jordbruksmark”. Projektet drivs av Ålands Vatten och vattenskydd.ax under perioden 2019-2022.

Tillbaka till lantbruk och vattenskydd
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om lantbruk och vattenskydd

Ålands vatten Ab ansvarar för behandlingen personuppgifter som samlas in på företagets webbplatser och i samband med olika evenemang som företaget anordnar. Läs vår integritetspolicy här

Fler artiklar om lantbruk och vattenskydd