Top

Föreläsningar och kurser- tillsammans och på webben

Är kurser, föreläsningar och webbinarier ett bra sätt för dig att ta till dig information?

Idag finns det mycket information att söka fram och titta på bara man har tillgång till en telefon, läsplatta eller dator med internetuppkoppling. Koppla din enhet till TV:n och bjud in ett par vänner eller kollegor och titta tillsammans. Att titta tillsammans ger bättre möjlighet till diskussion och erfarenhetsutbyte.

  • Använder du social medier? Följ de organisationer som kan tänkas ordna intressanta evenemang. Många av dessa kan också tänkas skicka ut nyhetsbrev. Skriv upp dig på listan i så fall.

 

  • Var aktiv och ta reda på tips. Använd din sökmotor och prata med dina odlingskollegor, dela med er av tips på bra länkar.

 

  • Något som ofta ger ett mervärde är att titta tillsammans. Boka en tid och sätt er tillsammans framför en dator eller annan skärm. På så vis kan ni diskutera under föreläsningens gång.

Exempel på organisationer:

Ålands hushållningssällskap

Ålands Producentförbund

Greppa näringen

Jordbruksverket

SLC

Carbon Action Svenskfinland

Ålands Landsbygdsutveckling

Jordbruksbyrån på Ålands landskapsregering

SLU, Sveriges LantbruksUniversitet

Svenska Österbottens Lantbrukssällskap

Svenska Lantbrukssällskapens Förbund

Hushållningssällskapet HS Konsult AB

Projektet minskade näringsförluster från jordbruksmark har under ett par år ordnat en del föreläsningar, kurser och webbinarier, allt finns dokumenterat på denna sida, vattenskydd.ax/lantbruk. På grund av coronapandemin blev många föreläsningar digitala. Fördelen med digitala föreläsningar är att de finns kvar och vem som helst kan ta del av det när det passar just den personen. De webbinarier vi och andra har ordnat på ämnet minskade näringsförluster hittar du på denna sida https://vattenskydd.ax/lantbruk-webbinarier/

tre i en

Denna artikel är producerad som en del av Leaderprojektet ”Minskade näringsförluster från jordbruksmark”. Projektet drivs av Ålands Vatten och vattenskydd.ax under perioden 2019-2022.

Tillbaka till lantbruk och vattenskydd
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om lantbruk och vattenskydd

Ålands vatten Ab ansvarar för behandlingen personuppgifter som samlas in på företagets webbplatser och i samband med olika evenemang som företaget anordnar. Läs vår integritetspolicy här

Fler artiklar om lantbruk och vattenskydd