Upp
Pernilla Gabrielsson, frukr- och bärodlingsrådgivare

LYSSNA: Droppbevattning gör fruktodlingen hållbar

– Som jag upplever det så är frukt- och bärodlingen mycket effektiv, alltså man är väldigt noga med vad man sätter in och vad man får ut, säger Pernilla Gabrielsson, frukt- och bärodlingsrådgivare vid Ålands Hushållningssällskap.

 

Åland kallas Finlands fruktträdgård och frukt- och bärodlingen är ett stort och växande segment inom det åländska lantbruket.

 

Inom vattenskyddsområdet för Långsjön och Markusbölefjärden finns det både äldre och nyanlagda frukt- och bärodlingar, och på vattenskydd.ax vill vi veta mer om hur arbetet med att minska näringsförlusterna från de här odlingarna går till.

 

Därför bjöd vi in Ålands Hushållningssällskaps frukt- och bärodlingsrådgivare Pernilla Gabrielsson till Vattenpodden.

Detta är producerat som en del av Leaderprojektet ”Minskade näringsförluster från jordbruksmark”. Projektet drivs av Ålands Vatten och vattenskydd.ax. Följ oss gärna på Facebook för att få nyheter och information om föreläsningar och evenemang.

tre i en
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om lantbruk och vattenskydd

Ålands vatten Ab ansvarar för behandlingen personuppgifter som samlas in på företagets webbplatser och i samband med olika evenemang som företaget anordnar. Läs vår integritetspolicy här