Upp

LYSSNA: Analyslabbet flyttar ut på åkern – vattenpodden hänger med

Ålands Vatten och vattenskydd.ax ordnade i oktober 2020 demodagen ”Vad händer när analyslabbet flyttar ut på åkern?” för att sätta fokus på vikten av en välmående jord som håller näringsämnen och hushåller med vatten på ett bra sätt. Ju bättre jorden mår, desto bättre är det också för vattenskyddet.

 

Huvudperson för dagen var Jussi Knaapi, agronom, lantbrukare och expert på jordhälsa, som föreläste och demonstrerade sin markskanner och diverse analysmetoder.

I detta avsnitt av Vattenpodden pratar vi med Jussi, men också med Ann Nedergård, projektledare för vattenskydd.ax och Patricia Wiklund, projektledare för Hungry for Saltvik, samt med Stefan Rumander, vd för  Landskapets Fastighetsverk och Dennis Grönroos, växtodlingsrådgivare vid Ålands Hushållningssällskap.

Här hör du Vattenpodden, inspelad i fält under evenemanget (cirka 30 minuter):

Detta är producerat som en del av Leaderprojektet ”Minskade näringsförluster från jordbruksmark”. Projektet drivs av Ålands Vatten och vattenskydd.ax. Följ oss gärna på Facebook för att få nyheter och information om föreläsningar och evenemang.

tre i en
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om lantbruk och vattenskydd

Ålands vatten Ab ansvarar för behandlingen personuppgifter som samlas in på företagets webbplatser och i samband med olika evenemang som företaget anordnar. Läs vår integritetspolicy här