Veckoträffar för jordbrukare- onsdagar kl. 19-20

Kom med på veckoträff för jordbrukare på ZOOM onsdagar kl. 19-20.
Träffarna tar upp olika ämnen som intresserarar, t.ex. skördebegränsande faktorer, jordanalyser, dikesvård, regenerativa metoder och kartsystem.

Veckoträffarna började den 2 november och hålls på onsdagar. Före jul ordnas tre tillfällen 16.11, 30.11 och 14.12.

Den 7.12 ses vi live på landsbygdscentrum om det finns intresse av att diskutera gips, strukturkalk, fibrer och jordförbättring. 

14.12  Information kommer senare.

MÖTESLÄNK: https://us06web.zoom.us/j/89887326042

 

TIDIGARE TRÄFFAR

2.11 Hjälp! Hur börjar man? Skördebegränsande faktorer, på engelska YLF – yield limiting factors. Hur kan man kan börja analysera sitt startläge. Vet du vilka dina YLF är? Vi diskuterar om olika sätt att analysera startläget på.

9.11 Vilka webb- och mobilbaserade verktyg finns tillgängliga för att hålla koll på de skördebegränsande faktorerna, samt att planera, dokumentera och analysera? Vi diskuterar alternativ och jämför erfarenheter.

16.11 Vi fortsatte diskussionerna om digitala växtodlingsprogram och hur man kan använda dem. Bo-Erik Sandell demonstrerade och berättade om sina erfarenheter med Min Gård och Wisu programmet.

30.11 Vi pratade om teknik som hjälper oss att följa med vädret. Gäst var Kristian Bengtz, jordbrukare som berättade om erfarenheter av att använda väderstationer.

Liknande artiklar

Betesgrupp, torsdagar 18:30

Veckoträffarna för betesgruppen började den 3 november och har hållits på torsdagar. Gruppen tar upp ämnen som; hur använder man kartprogram, gör betesplaner, idkar rotationsbete,

Ansök om kranmärkning

Du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller enskilda konferenser och event som din organisation anordnar.

Fält markerade med en * är obligatoriska