Inspirationsföreläsning med Tim May

Inspirationsföreläsning och diskussion med Tim May

Måndag 22 januari, kl. 14

Stensalen på Ulfsby Gård i Jomala

Kom med och träffa Tim May som förvaltar Kingsclere Estates i Storbritannien. Tim driver den 1000 hektar stora djur- och växtgården i enlighet med principerna för ekologiskt och regenerativt jordbruk och holistic management. Han odlar bl.a. quinoa, linfrö, glutenfri havre och äldre spannmålssorter. Han har 480 kor av blandras (New Zealand Frisian Jersey) och en mobil mjölkningsstation samt värphöns.

Tim Mays genomgripande mål är att bygga och förnya marken, öka den biologiska mångfalden för kommande generationer och tillämpa cirkulär ekonomi och samarbetshöjande lösningar när det är möjligt. Sedan 2012 har Tim May utövat regenerativt jordbruk på sin gård. En del av det han ser som sitt uppdrag som regenerativ bonde är att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar så att andra bönder kan börja sin resa in i regenerativt jordbruk snabbare och med mer självförtroende.

 

Länk till anmälan: https://forms.gle/shtvCHbH2rVmvuMK6

Föreläsningen hålls på engelska.

Hoppas vi ses!

 

 

Läs mer här (facebook evenemang): https://fb.me/e/58On6RS6z

 eller kontakta Erika på mejl: erika.ulfsby@gmail.com eller tel: 0400926200

Måndag 22 januari, kl. 14

Stensalen på Ulfsby Gård i Jomala

OBS! Anmälan krävs, länk till anmälan:

https://forms.gle/3o6FAeJx8s9Kwr8X6

Schemat för dagen:

Kl.14 bjuder vi på kaffe med fika

Presentation av projekten Nästa generation naturbeten och Smarta vatten, Patricia Wiklund

Inspirationsföreläsning, Tim May

Diskussion

Kl.17 bjuder vi på axgansk middag i form av pytt i panna med klassiska tillbehör

Tid för fortsatt diskussion 

 

Dagen ordnas som ett samarbete mellan projekten Nästa Generation Naturbeten och Smarta Vatten. Projekten finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och drivs av Invenire Ab samt Vattenskydd.ax/Ålands Vatten Ab. 

 

Om Tim och hans vision

Tim driver den 1000 hektar stora djur- och växtgården i enlighet med principerna för ekologiskt och regenerativt jordbruk och holistic management. Han odlar bl.a. quinoa, linfrö, glutenfri havre och äldre spannmålssorter, Han har 480 kor av blandras (New Zealand Frisian Jersey) och en mobil mjölkningsstation följt av värphöns.

 

Lantbrukaren Tim May säger att han är på en resa. En resa för att få mera folk och mer företag till landsbygden. Då jordbruken anpassar sig till kommande årtionden, behövs innovation, nytt tänk och nya hjärnor, säger han. Därför ordnar han bl.a. Pitch Up en tävling där ofta unga entreprenörer kan pitcha nya koncept och företagsidéer som sedan kan integreras i gårdens verksamhet.

 

Hur kan det då se ut när ett lantbruk blir en plattform för företagsverksamheter staplade på varandra? Då en produktion ger insatser till en annan? Där värde skapas, lager på lager, genom samarbeten och cirkulära lösningar? Sidoströmmar tas till vara och primärproduktion sammanlänkas med förädling och turism.

 

Tim säger att när man, som de har gjort, utmanar konventionella produktionssystem genom mobila, innovativa lösningar (som mobil mjölk- och äggproduktion), ser man snabbt de tydliga fördelarna av att tänka annorlunda, bygga in flexibilitet och bygga in mobilitet som gör att man kan röra sig över markerna och öka bördighet och jordhälsa.

 

Dessa verksamhetsformer ger otaliga möjligheter även för andra att skapa positivt avtryck. Därför bjuder de in andra miljömedvetna företagare för att göra det mesta av lantbrukets utrymmen, bördiga marker och inspirerande filosofi.

 

Låter det intressant? Kom med och lyssna! Tim May kommer att berätta om hur de på Kingsclere Estates inte bara regenererar marken, utan även matsystemet och det lokala samhället.
 

Vi du kika lite hur det ser ut på Kingsclere Estates? Kolla här! (YouTube)

 

Evenamanget finansieras av Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Mer information om projektet Nästa generations Naturbeten på deras webbplats. 

Liknande artiklar

Utnyttja projektets tjänster

Visste du att det inom Smarta Vatten finns möjlighet att utveckla gårdspecifika lösningar att starta vattendragsgrupper tillsammans med fler få konsultering och att delta i

Ansök om kranmärkning

Du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller enskilda konferenser och event som din organisation anordnar.

Fält markerade med en * är obligatoriska